Tuesday, April 10, 2012

Reguli de aur pentru o familie reusita

Fiecare familie este unica in felul ei, dar exista cateva reguli pe care parintii si copiii trebuie sa le respecte daca vor ca ea sa ramana unita pana la adanci batraneti.
Privind in jurul nostru, constatam ca intalnim familii inchegate si familii care mimeaza o oarecare normalitate sau altele care nici macar nu mai fac acest lucru, atacandu-se reciproc si spalandu-si rufele in public ori de cate ori au prilejul.

Site-ul Family Education prezinta cateva reguli de aur pentru o familie reusita, extrase din cartea "Regulile iubirii" scrisa de Richard Templar.

Interesele copiilor sunt mai presus de interesele parintilor

Din pacate, multi parinti incalca aceasta regula si pe urma se mira ca nu se inteleg cu propriii copii. Ei nu inteleg ca in momentul in care au decis sa devina parinti, au decis si sa renunte la o parte din libertatile si drepturile lor.

Pentru binele celor mici si pentru binele intregii familii, o parte din activitatile cu care erau obisnuiti inainte trebuie sa treaca pe planul doi. Nu te mai poti trezi cand vrei, pentru ca trebuie sa il ajuti pe cel mic sa plece la scoala, sau nu te mai duci in fiecare vineri cu prietenii la bere, pentru ca vineri seara baiatul tau are antrenament la tenis si trebuie sa mergi cu el.

Asta e, face parte din "meseria de parinte", cu toate ca multi nu inteleg. Cum ar fi cei care isi trimit copiii la bunici pe tot parcursul vacantei de vara si pleaca singuri in concediu, fericiti ca pot respira si ei usurati ca au scapat de griji pentru cateva saptamani. Ei nu inteleg cat de mult isi doresc cei mici sa stea mai mult cu mama si cu tata, sa se joace impreuna, sa petreaca mai mult timp alaturi de ei.

Sigur ca nu se pune problema ca parintii sa renunte complet la viata lor personala, sa se dedice numai si numai copiilor. Dar ei trebuie sa faca din cei mici o prioritate.

Nimic nu merita sa rupeti relatiile de familie

0 comments:

Post a Comment