Monday, March 26, 2012

Cum sa faci hainele sa nu se mai electrizeze

Balsamurile de rufe promit ca elimina complet "electrizarea" hainelor, insa efectul nu este intotdeauna satisfacator. Afla cateva metode alternative pentru a scapa de electrizarea hainelor.

Hainele care se lipesc de corp sau unele de altele ne pot strica look-ul in cele mai nepotrivite momente. Lupta impotriva electrizarii hainelor nu tine numai de balsamul de rufe.
Electrizarea hainelor se datoreaza acumularii de electroni, cauzata de obicei de frecarea a doua suprafete. Spre deosebire de hainele din fibre naturale, cele din fibre sintetice sunt mai expuse acestui proces, datorita umiditatii reduse.
Hainele din materiale sintetice absorb mult mai putina apa ca cele din bumbac sau lana. Din acest motiv, la uscare, ele sunt mai predispuse la electrizare .
Balsamul de rufe imbraca fibrele si reduce posibilitatea acumularii energiei statice. Din pacate insa, balsamul de rufe contine substante toxice ale caror efecte asupra pielii pe termen lung nu au fost verificate.
In cazul in care preferi sa nu folosesti balsam de rufe , exista multe solutii alternative care te pot ajuta sa scapi de electrizarea hainelor.

1  Uscare incompleta

Masinile de spalat si uscatoarele de rufe contribuie cel mai mult la electrizarea hainelor. Nu usca niciodata hainele complet cu ajutorul electrocasnicelor.
Scoate hainele usor umede din masina de spalat sau uscator si intinde-le pe sarma de rufe pentru a finaliza uscarea.

2  Spalare separata

Spalarea si uscarea hainelor din materiale naturale si sintetice trebuie facuta separat.
Hainele din fibre sintetice sunt cele mai expuse electricitatii statice, astfel ca ele trebuie spalate separat si uscate mult mai putin inainte de a fi intinse pe sarma de rufe.
Daca observi energie statica atunci cand impaturesti hainele uscate, umezeste-ti usor mainile. Umezeala va elimina o parte din energia statica care duce la electrizarea hainelor.


0 comments:

Post a Comment