Wednesday, March 28, 2012

Asocierea culorilor in tinuta ta

Eleganta nu tine cont numai de marca pe care o porti, ci de armonia care se degaja din asortarea culorilor hainelor cu nuanta parului, a ochilor si a pielii. Din asocierea acestora reiese un efect mai mult sau mai putin placut.  De ce ? Pentru ca ochiul este obisnuit sa regaseasca aceste concordante de tonuri in natura.
Iata cateva sfaturi despre cum sa porti haine colorate , facand o asociere perfecta intre nuanta pielii si stilul tau personal.

Contrastul si camaieul
Exista doua moduri de a asocia culorile prin raport cu cercul cromatic de baza, pentru a evita greselile: contrastul si camaieul.
Contrastul apare cand asociezi doua culori opuse cercului cromatic.
Camaieul corespunde unei asocieri de culori apropiate cum este de exemplu bej si ocru.
Cercul cromatic permite utilizarea eficienta a culorilor. Acesta arata culorile primare (albastru, rosu si galben) culorile secundare (verde, portocaliu si violet care rezulta din amestecul culorilor primare) si culorile complementare (indigo, auriu, purpuriu, turcoaz etc).
Reguli de baza in vestimentatie
  • Echilibreaza-ti silueta cu ajutorul culorilor. Nuantele inchise subtiaza corpul, in timp ce tonurile deschise lumineaza si creeaza impresia de volum.
  • Evita sa porti trei culori diferite.
  • Adaugarea unei culori complementare permite temperarea unei culori primare.
  • Negru si alb nu sunt considerate culori. Ele sunt foarte putin prezente in natura in stare pura. Deci, pot fi asociate cu usurinta cu orice culoare.
  • Griul este o nuanta neutra si poate fi asociata cu o multime de culori.
  • Nuantele vii, deschise, chiar flashy sunt ideale pentru partea de sus a corpului. Ele lumineaza tenul si fata.
Asocierile de culori care iti pun in valoare pielea

Citeste intregul articol...

0 comments:

Post a Comment