Tuesday, February 7, 2012

Cum sa ajuti la dezvoltarea emotionala a copilului tau

Chiar daca cel mic este prea mic pentru a intelege unele lucruri, asta nu inseamna ca trebuie sa le omiti si sa astepti varsta potrivita pentru a le comunica. Sunt lucruri care intr-adevar necesita cativa ani in plus pentru a le putea realiza impreuna cu copilul tau si pentru care copilul trebuie sa depaseasca o varsta, insa si mai multe sunt cele pe care trebuie sa le faci cu incredere impreuna cu bebelusul tau pentru ca el sa se dezvolte armonios, trecand peste faptul ca el nu iti poate rapunde direct. Vei vedea rezultatele imediat ce el ti le va putea comunica. Copiii inmagazineaza imens in primii ani de viata! Daca esti la prima experienta de acest fel si ai doar de cateva luni un nou membru in familie iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa contribui la dezvoltarea lui emotionla, intr-un mod placut si corect de ambele parti.

1.       Cand ii faci baita bebelusului mangaie-l pe corp si vorbeste cu el! Chiar daca nu iti va raspunde el va auzi vocea ta si se va obisnui. In felul acesta legati o comunicare primordiala, dar il obisnuiesti si sa priveasca baita ca pe o bucurie.
2.       Mangaie-l pe tot corpul cand ii faci baita si vorbeste-i frumos. S-a dovedit ca daca sunt omise anumite zone ale corpului, ele vor fi ca si ”amputate” pentru copil in viitor.
3.       Citeste-i in fiecare zi cate o poveste; o poveste scurta si placuta, care sa nu-l oboseasca si care sa-i faca placere. Permite-i chiar sa priveasca, atat cat poate percepe la varsta lui, fotografiile din carti si ai grija ca ele sa fie cat mai vesele si mai colorate! Mai tarziu acest lucru ii va prinde bine!
4.       Cumpara-i un animal de companie. Multi parinti se feresc sa tina animale in preajma copilului pentru ca lasa par, pentru ca nu cumva copilul sa ia microbi si din multe alte motive. Animalele de companie insa sunt benefice in preajma oricarui copil pentru ca ajuta la dezvoltarea emotionala a celui mic. El va fi mai prietenos, mai sensibil, va comunica mai usor si mai frumos, va fi mai fericit. Asadar nu iti face griji pentru sanatatea lui intr-o asa mare masura si cumpara-i un catelus!

Citeste intregul articol...

0 comments:

Post a Comment