Wednesday, November 9, 2011

Este bine sa cumparam lucruri inainte de nastere?

Optimistii spun DA.

Trebuie sa pregatim totul dinainte. Nu-i usor sa umbli prin toate magazinele pentru a selecta modelele preferate, de calitate, la un pret convenabil. Trebuie studiata toata oferta de pe piata si alese cele mai bune produse.

• seturi de imbracaminte, eventual de culoare alba, ca sa nu existe discutii daca este fata sau baiat. Body-uri, camasute, chilotei, pantalonasii, maieuri, caciulite, sosetute, scutece
mobilier si obiecte decorative pentru camera copilului. In tonuri vesele, dar pastelate, ca sa nu-l violenteze vizual pe nou-nascut. Printre piesele de mobilier uzuale se afla patutul, masuta de schimbat scutece, masuta pentru mancare si dulapiorul de haine. Cu timpul se adauga premergatorul, mini-scaunelul, pernele decorative pe care se poate juca pe podea.
• toate obiectele necesare prepararii mesei, de la seturile de castronase, pahare si lingurite la biberon, cantar, aparate termoizolante
trusa cosmetica cu toate produsele necesare ingrijirii corpului fin al bebelusului, creme, uleiuri, sampoane
• nu trebuie sa lipseasca nici trusa medicala cu termometru si produsele de baza
jucarii specifice nou-nascutului, din panza, viu colorate
caruciorul se alege in functie de model, culoare, design, utilitati.
scaunul de masina, mai ales daca trebuie sa plecati cu copilul in alta localitate

Pesimistii spun NU.

Exista superstitiosii care nu vor sa cumpere nimic pana cand copilul nu vine pe lume. Intr-un fel, au dreptate. Nu stii sigur daca este fetita sau baietel. Daca toate obiectele trebuie sa fie roz sau bleu.

0 comments:

Post a Comment