Friday, November 4, 2011

Cum sa alegi hainele pentru un nou nascut

Pielea nou nascutului este sensibila. In primele sase saptamani de viata ale copilului, acesta necesita foarte putine haine, dar trebuie sa stii de care anume. 
Desi, din dragoste esti foarte tentanta sa cumperi orice articol de imbracaminte pentru bebelus pe care il vezi, vei vedea ca este complet inutil. In plus, probabil ai mai multi prieteni care sunt deja parinti si care te vor bombarda cu haine pentru copii pentru a te ajuta la inceput.

Sa incepem cu inceputul, in primul rand ai nevoie de putina organizare.
Stocarea tuturor acestor haine noi poate deveni in scurt timp coplesitoare, mai ales daca nu ai un plan foarte bine pus la punct.


Nu te simti obligata sa folosesti sau sa accepti orice hainuta pe care o primesti. Chiar daca hainele primite te vor ajuta sa economisesti o suma semnificativa, cand nu o sa mai ai loc de depozitare o sa intri in panica.

Daca chiar nu poti sa spui „nu”, nu ezita sa iei hainele pe care nu vrei sau nu le poti utiliza si sa le pui deoparte pentru a fi donate la un centru local care se ocupa cu opere de caritate.

Ai rabdare si asteapta pana cand primesti haine mai mari. Daca nu le primesti, incearca se le schimbi pe cele pe care le-ai primit deja. Bebelusii cresc foarte repede si mult prea des ajungi sa ai un dulap plin cu haine pe care nu le-au folosit si pe care nu le mai pot folosi.

O diagrama a dimensiunilor hainelor pentru bebelusi poate fi foarte utila atunci cand incerci sa cumperi haine, nu te ajuta la nimic sa ai un dulap plin cu haine pentru nou nascuti, stiind ca bebelusul tau va creste foarte repede, sau daca stii deja ca va fi foarte mare la nastere.

Nu fi timida, si aminteste-le oamenilor ca, copilul tau va fi mai mare la nastere.
Fa o lista cu lucrurile esentiale de care sugarul tau va avea nevoie in primele 8 saptamani de viata, si ai grija sa o respecti.

Daca ti se pare ca lista pe care ai intocmit-o e prea scurta, incearca sa cumperi lucrurile in doua exemplare, astfel nu vei fi nevoita sa speli atat de des si te vei putea bucura de sugarul tau, care in mare parte va sta foarte cuminte in primele saptamani de viata.

Sursa: utilecopii.ro

0 comments:

Post a Comment