Wednesday, November 16, 2011

Calcatul hainelor bebelusului

Cele mai multe mame cunosc importanta alegerii unor haine de calitate pentru bebelus, precum si beneficiile spalarii hainelor cu un detergent de calitate, special conceput pentru pielea sensibila a acestuia. Putine mamici stiu insa cat de important este procesul calcatului hainelor pentru sanatatea celui mic.

Si, chiar si atunci cand sunt constiente de acest lucru, sunt de cele mai multe ori prea ocupate sau prea obosite pentru a mai calca rufele micutului.

De ce e bine sa calcam hainutele bebelusului?
Este bine ca lucrurile bebelusului sa fie calcate nu numai din motive estetice, ci si de igiena. Temperatura inalta va distruge microbii de pe hainute, asigurandu-i bebelusului o protectie suplimentara impotriva imbolnavirilor.
In general, se recomanda ca rufele bebelusului sa fie spalate cu detergenti cu actiune blanda si la temperaturi joase, de 30 - 40 grade Celsius. De aceea, este posibil sa nu se distruga toti microbii prin spalare. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in timpul uscarii lucrusoarelor, ele pot aduna mult praf si multe bacterii periculoase pentru un bebelus, care are imunitatea incomplet formata.

Citeste intreg articol...

0 comments:

Post a Comment